TENK järjestää kaksi keskustelutilaisuutta lokakuussa

03.09.2018

TENK järjestää kaksi keskustelutilaisuutta lokakuussa

suomi

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) järjestää syksyllä kaksi keskustelutilaisuutta TENKin ohjeisiin sitoutuneiden organisaatioiden johdolle ja asiantuntijoille.

Keskustelutilaisuus uudesta eettisen ennakkoarvioinnin ohjeistuksesta

Aika: ma 29.10.2018 klo 13 – 16
Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)  

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) uudistaa ihmistieteiden tutkimusmenetelmiä käyttävän tutkimuksen eettisen ennakkoarvioinnin ohjeistuksen vuoden 2018 aikana. Tilaisuudessa keskustellaan uudistuneesta ohjeesta.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti nykyiseen ohjeistukseen sitoutuneiden korkeakoulujen ja tutkimusorganisaatioiden johdolle, eettisille toimikunnille, asiantuntijoille ja vastuullisille tutkijoille.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuun alussa. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä.

Keskustelutilaisuus hyvän tieteellisen käytännön loukkausepäilyjen käsittelyprosessin kehittämisestä

Aika: ti 30.10.2018 klo 13 – 16
Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Tilaisuudessa keskustellaan TENKin Hyvä tieteellinen käytäntö (HTK) ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen -prosessista ja sen kehittämistarpeista sekä HTK-loukkausepäilyiden ilmoittamista varten suunnitellusta lomakkeesta.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti TENKin HTK-ohjeeseen sitoutuneiden korkeakoulujen ja tutkimusorganisaatioiden johdolle, HTK-prosesseja käsitteleville lakimiehille ja muille asiantuntijoille sekä tutkimusetiikan tukihenkilöille.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuun alussa. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä.